Samen op de bres tegen zwerfafval!

Limburg
19 - Sep - 2020 - 08:00 - 19 - Sep - 2020 - 18:00

In diverse wijken van Roermond vinden medio maart rondom ‘de Landelijke Opschoondag’ diverse opschoonacties plaats. Helaas zijn deze dit jaar vanwege de coronacrises niet door gegaan. Met de www.worldcleanupday.nl en de www.maascleanup.nl is er op zaterdag 19 september een mooie herkansing! 

 

 

19 september 2020

Op zaterdag 19 september 2020 is het www.worldcleanupday.nl. Hét grootste burgerinitiatief ter wereld dat zich inzet tegen zwerfafval. In 180 landen trekken dan miljoenen vrijwilligers eropuit om zwerfafval in straten, parken, bossen, langs de kust en de oevers van rivieren in kaart te brengen en samen op te ruimen. Zwerfafval wordt niet door de natuur opgenomen maar blijft achter en is schadelijk is voor dier en milieu. Het gevonden zwerfafval wordt met behulp van de ‘Litterati-app’ op soort en vindplek geregistreerd. Op deze manier wordt het probleem meer zichtbaar en worden de vervuilers in kaart gebracht.

Meedoen aan de World Cleanup Day? 

Wil je alleen of samen met een groep meedoen aan de World Cleanup Day? Meld dan je actie aan via de website: www.worldcleanupday.nl. Via de gemeente Roermond is het mogelijk om benodigde opruimmaterialen te lenen.  Wil je hier gebruik van maken? Stuur dan een email naar natuur@roermond.nl met de volgende gegevens over je opruimactie:

  • De datum
  • Het tijdstip (van…tot)
  • De opruimlocatie
  • Het aantal deelnemers
  • Contactgegevens van jezelf of van een contactpersoon van je groep.

Maas Cleanup

Naast de www.worldcleanupday.nl  is het zaterdag 19 september ook de dag van de www.maascleanup.nl. Onder het motto ‘Clean rivers, better business’ komt IVN Limburg samen met Limburgse bedrijven en ‘Schone Rivieren’ (waarvan gemeente Roermond partner is) in actie om het groeiende zwerfafvalprobleem in- en rond de Maas aan te pakken in de hoop de Maas in één dag plasticvrij te maken. Wil je meehelpen? Ga dan naar www.maascleanup.nl en meld je aan!

Samen houden we Roermond schoon!

Komend schooljaar zullen ook gastlessen zwerfafval worden gegeven op diverse scholen waarbij ook het opruimen van de schoolomgeving zal worden aangepakt. Uiteraard zullen bij alle opruimacties de dan geldende coronamaatregelen in acht worden genomen.