Tijdcapsule zorgt voor historische momenten in Stevensweert

de markt van Stevensweert
21 - Dec - 2022 - 13:00 - 21 - Dec - 2022 - 14:00

Binnenkort wordt het spannend in Stevensweert. Er wordt namelijk een tijdcapsule geplaatst bij de waterpomp. Dan herhaalt de geschiedenis zich. Want bijna 40 jaar geleden werd er, eveneens tijdens werkzaamheden in de oude kern van Stevensweert, ook een tijdcapsule geplaatst bij de waterpomp.

Na recente opgravingen bleek hier door waterschade weinig van over te zijn. Nu volgt er dus een nieuwe kans. En hopelijk is deze tijdcapsule wel waterdicht.

Welkom

Tijdens de huidige werkzaamheden in de oude kern in Stevensweert werd de oude waterpomp van zijn plaats getild. De pomp krijgt een opknapbeurt. In december komt de waterpomp terug naar Stevensweert en krijgt een nieuwe prominente plek. Dan wordt meteen de nieuwe tijdcapsule geplaatst. En dat gebeurt op woensdag 21 december om 13:00 uur door wethouder Sjors Blomen.

Komt u ook? U bent van harte welkom om bij deze historische gebeurtenis aanwezig te zijn.

Tijdcapsule

Een tijdcapsule is een capsule gevuld met voorwerpen en/of informatie, die bedoeld is om mensen in de toekomst te helpen een beeld te krijgen van een bepaalde tijdsperiode.

Ook voor inwoners is dat natuurlijk heel interessant. Voor de nieuwe tijdcapsule ging de gemeente op zoek naar voorwerpen en informatie die een beeld geven van Stevensweert van nu.

Door verschillende betrokken partijen wordt op 21 december een oorkonde ondertekend en die wordt ook in de tijdcapsule geplaatst.