Chauffeursclub Neet Janke Mer Planke organiseert opnieuw een truckrun door de gemeenten Maasgouw en Leudal

Midden Limburg
24 - Jun - 2023 - 12:15 - 24 - Jun - 2023 - 16:40

De naam van de chauffeursclub Neet Janke Mer Planke lijkt qua inhoud veel op het Rotterdamse ‘Niet lullen maar poetsen’. Met andere woorden: Niet zeuren, maar aanpakken. Aanpakken is de club waarvan José Opbroek-Teven uit Horn voorzitster is niet vreemd. Zo organiseerde de Stichting Neet Janke Mer Planke na het uitbreken van de Oekraïne oorlog een succesvolle inzamelingsactie. Hulpgoederen werden vanuit Kelpen-Oler met vrachtwagens naar Oekraïne gebracht. Ook na de watersnoodramp in Valkenburg liet de chauffeursclub zich niet onbetuigd en met de organisatie van een truckrun laten de truckers opnieuw van zich horen.

Truckrun 2023

Na een noodgedwongen pauze van drie jaar tekent Neet Janke Mer Planke opnieuw voor de organisatie van een truckrun voor gehandicapten en kinderen uit de Gemeente Leudal en omgeving. De truckrun die het bestuur van Neet Janke Mer Planke met hulp van veel enthousiaste vrijwilligers en sponsoren organiseert, vindt plaats op zaterdag 24 juni aanstaande. Het doorgaan van de tocht was volgens José Opbroek kantje boord. De organisatie van truckruns hing in het hele land door een verzekeringsprobleem aan een zijden draadje. Er werden zelfs in de Tweede Kamer vragen over deze kwestie gesteld.

“Samen gaan we zorgen voor een dag met een lach”

“Wij hebben alles goed geregeld”, zegt José Opbroek. “We hebben gesprekken gevoerd met onze verzekeringsagent en met verschillende verzekeringen. Onder strengere voorwaarden dan voorheen kunnen wij de tocht alsnog organiseren en dat gaan we dan ook doen. Zo kunnen wij een groot aantal mensen weer een fijne dag bezorgen. Samen gaan wij zorgen voor een dag met een lach! Bij onze truckrun op zaterdag 24 juni neemt er een persoon plaats op de bijrijdersstoel, natuurlijk goed gezekerd met een veiligheidsgordel. Niemand mag plaatsnemen op het bed achter de stoelen,” zegt José beslist, “want daar is al die commotie door ontstaan. Wij zullen daar als organisatie streng op toezien.

Busjes voor personenvervoer gevraagd

Truckruns worden in het algemeen georganiseerd voor kinderen en volwassenen die enigszins beperkt zijn. Hun begeleiders reden voorheen mee in de trucks, maar dat gaan we deze keer dus anders organiseren. We gaan rijden met zo’n honderd vrachtwagens. Na iedere 20 à 25 trucks, willen we een bus of een paar busjes of opvallend mooie auto’s laten meerijden waarin de begeleiders plaats kunnen nemen. Hopelijk gaat dat lukken. Wij hebben er alle vertrouwen in. Als er iemand is, die over een busje voor personenvervoer beschikt en begeleiders van onze doelgroep wil vervoeren, is die op de dag van de truckrun meer dan welkom op onze startlocatie industrieterrein Kelperheide en wel tussen 10.00 en 10.30 uur. Een mailtje vooraf naar de organisatie ( stichtingnjmp@gmail.com ) stellen wij zeer op prijs Wij nemen vanzelfsprekend direct contact op.”

De truckrun start op het industrieterrein Kelperheide in Kelpen-Oler. De vrachtwagens beginnen aan de rit tussen 12.15 uur en 12.30  uur. “We gaan in totaal zo’n 2,5 tot 3,5 uur toeren door voornamelijk de gemeenten Leudal en Maasgouw”, aldus José Opbroek.

Gratis feestavond op zaterdag en spectaculaire truckshow op zondag

Voor de chauffeurs blijft het niet enkel bij de middagrit. ‘s Avonds staat er een feestavond op het programma met optredens van de Live Band From USA en de Gl-Express drive in show met DJ Mario. Het feest dat om 20.00 uur begint is voor iedereen toegankelijk en er wordt geen entree geheven.

Op zondag 25 juni organiseert Neet Janke Mer Planke tussen 10.00 en 16.00 uur een grote truckshow op het terrein van de Molshoof waarbij ‘s middag chauffeur en zanger Mike Kanders zal optreden. Mike maakt van elk optreden een waar feest, weet José Opbroek, die met haar team de komende weken de laatste hand legt aan de organisatie van de truckrun 2023.

 

Route Truckrun zaterdag 24 Juni 2023

 

KELPEN-OLER 12:15u

Start Industrieterrein Kelpen-Oler (terrein Döhler), Ellerweg, Grathemerweg

ELL 12:25u

Sebastiaanstraat, Hoogstraat, Weverstraat
 

HUNSEL 12:35u

Kraakstraat, Kallestraat

ITTERVOORT 12:45u

Bregittastraat, Margarethastraat, Thornerstraat

THORN 13:00u

Ittervoorterweg, Casino, Wal, Steegputstraat, Meers, Thornerweg

WESSEM 13:30u

Lange Beemdens bij 1e verkeersplein rechtdoor bij 2e verkeersplein rechtdoor

T-splitsing linksaf onder het viaduct door richting Panheel

PANHEEL 13:45u

Bij verkeersplein rechtsaf Heelderweg richting Heel

HEEL 13:55u

Heerbaan, Heerstraat Zuid

BEEGDEN 14:10u

Heerstraat Noord, Beegderveld, Beegderweg

HORN 14:30u

Verkeersplein rechts Rijksweg volgen tot T-splitsing kanaal, links af Roermondseweg,(spoorweg overgang passeren) weg vervolgen tot aan de verkeerslichten

HAELEN 15:00u

Burgemeester Aquariusstraat, De Pastorij, Roggelseweg,

ROGGEL 15:20u

Op de Bos, Berkenlaan, Molenweg, Koppelstraat, N279 (Tramstraat )

HEYTHUYSEN 15:45u

Noorderbaan, Kloosterstraat, Belenbroeklaan, Stationsstraat, Kouk, Op de Bos

BAEXEM 16:00u

Stationstraat, Dorpstraat, Rijksweg N280, Kasteelweg
 

GRATHEM 16:20u

Baexemerweg, Markt, Dorpstraat, Lindestraat, Geneijgen, Gemeentebos,

Grathemerweg

KELPEN-OLER 16:40u

Industrieterrein

Aangegeven tijden zijn benaderingstijden er kan dus enige afwijking in het tijdschema zitten.