VerhalenAqua Media Adviseurs

Eerlijk eten doen we samen

Eerlijk eten doen we samen

Wat gaat er in uw hoofd om wanneer u het zoveelste nieuwsbericht ziet over armoede in Afrika, milieuvervuiling door multinationals, verspilling van voedsel in het Westen, oorlog in Syrië en de vele schendingen van mensenrechten? Ik ervaar dan een gevoel van ongeloof. Hoe is dit allemaal mogelijk? Waar gaat het heen met onze wereld?

Toch moeten we positief blijven. Het zijn alle kleine dingen bij elkaar die het grote verschil kunnen maken. Het is zo belangrijk bewust te zijn van onze mogelijkheden om als individu een positieve invloed te hebben.

Wat kunnen wij doen?

Mijn naam is Michelle Hendriks, 22 jaar, opgegroeid in Nederweert en op dit moment studerend aan de Universiteit Groningen. Op dit moment doe ik mee aan een 21-dagen challenge, waarin ik 21 dagen probeer geen producten in plastic te kopen, omdat plastic enorm milieubelastend is. Daarnaast zijn er veel meer kleine initiatieven die wij als individuen kunnen doen om een verschil te maken. De onderstaande poster geeft per Sustainable Development Goal een uitdaging weer die u kunt aangaan!

De impact is het grootst wanneer je met zo veel mogelijk mensen samen werkt. Deze zomer ga ik deelnemen aan een programma om samen met 360 jongeren van over de hele wereld actieplannen op te stellen om problemen in de wereld onder de aandacht te brengen. Dit programma wordt mogelijk gemaakt door World Merit, een non-profit organisatie die samenwerkt met de Verenigde Naties. De focus zal liggen op het bereiken van de 17 Sustainable Development Goals (Duurzame Ontwikkelings Doelen), zoals onder andere ‘Verantwoord Consumeren’.

Speciaal diner voor goed doel

Om deze actieplannen te kunnen ontwikkelen en uitvoeren, organiseer ik een gezond en milieubewust diner waarmee geld ingezameld wordt voor het goede doel. Dit diner zal plaatsvinden op zaterdag 7 mei. Zorgboerderij-Bosserhof te Nederweert zal haar locatie ter beschikking stellen voor het diner. Een kookteam zal op deze unieke lokatie het diner samenstellen en bereiden, en vrienden zullen helpen in de bediening. Zo kan ieder naar eigen vermogen zijn bijdrage leveren aan dit project.

Lokale producten onder de aandacht

Het diner biedt ook een kans lokale producten onder de aandacht te brengen. Streekproducten zijn écht vers, hebben een kort transport traject en zijn zonder overbodige verpakkings- en bestrijdingsmiddelen. Dan weet je als consument dat je kwaliteit koopt voor een eerlijke prijs en direct bijdraagt aan een betere wereld omdat lokale producten het milieu minder belasten. Tegelijkertijd dragen wij als consumenten een steentje bij aan een eerlijke beloning en bedrijfsonwikkeling voor de lokale ondernemers. Je proeft het verschil. De smaakbeleving en het verhaal achter het product gaan hand in hand.

Bent u een lokale ondernemer en zou u het leuk vinden hieraan bij te dragen? Sponsor dan een product voor het diner. Alle kleine beetjes helpen! Mail naar michelle.hendriks.93@gmail.com, dan neem ik contact met u op om samen de mogelijkheden te bespreken.

Ik ben super enthousiast  om het diner te organiseren en zo samen met u een positief verschil te maken. Klein beginnen om iets groots te realiseren.

Ook geïnteresseerd in het programma Merit360 of interesse in meer informatie, zie de website: http://worldmerit.org/merit360.aspx  

Hartelijke Groe(n)ten, Michelle Hendriks