Verhalen

Help het Nederlands Powerchairhockeyteam naar het WK!

Roggel

Mijn naam is Cyrill Teeuwen en ben woonachtig in Roggel. Ik ben 20 jaar en heb de spierziekte van Duchenne.

Ondanks dat beoefen ik al acht jaar de sport Powerchair hockey op een hoog niveau. Powerchair hockey is hockey dat wordt beoefend door mensen met een lichamelijke beperking die afhankelijk zijn van een elektrische rolstoel.

Het is de enige sport die ik in teamverband kan beoefenen. De sport wordt indoor gespeeld op een veld dat vergelijkbaar is met een ijshockeyveld. We spelen met vier veldspelers en een keeper.

Momenteel speel ik bij het eerste team van de GP Bulls uit Eindhoven. Met nog vier wedstrijden te gaan en een voorsprong van elf punten op de nummer twee zijn we hard op weg om voor de derde keer in drie jaar tijd landskampioen te worden.

 

Van maandag 24 september tot en met zondag 30 september vindt het WK Powerchair hockey plaats in het Italiaanse Lignano Sabbiadoro. De deelnemende landen naast Nederland zijn: Australië, USA, België, Denemarken, Duitsland, gastland Italië en Zwitserland. Tijdens dit toernooi gaat het Nederlands Powerchair hockeyteam proberen om de WK-titel te prolongeren.

Op 4 maart kreeg ik te horen dat ik deel ga uitmaken van de selectie dat naar Italië afreist. Drie van mijn teamgenoten bij de GP Bulls zijn ook geselecteerd voor het WK in Italië. Om deel te kunnen nemen aan het WK in Italië is het Nederlands team op zoek naar sponsors. Het team kan namelijk niet rekenen op financiële ondersteuning van de sportbond.

Het team bestaat uit tien spelers en dertien stafleden. Voor al deze teamleden moeten de reis- en verblijfskosten bekostigd worden. Daarnaast moeten de sportrolstoelen en andere hulpmiddelen, waaronder tilliften en douchestoelen, van alle spelers vervoerd worden. Het transport van deze zaken brengt ook hoge kosten met zich mee.

  • Heb je interesse om het Nederlands Powerchair hockeyteam financieel te steunen op weg naar prolongatie van de WK-titel? Neem dan contact op met mij via mijn mailadres: cyrillteeuwen@gmail.com.

Het is ook een mogelijkheid om ons financieel te steunen via de crowdfundingpagina. Deze is te vinden via www.worldofcrowdfunding.com onder de naam “Help het Nederlands powerchairhockeyteam naar het WK!”

Op de foto: De vier WK-gangers van de GP Bulls.

v.l.n.r. Ilse van Kemenade, Jules van der Heijden, Dennis van den Boomen en Cyrill Teeuwen