Nanobioloog en universiteitshoogleraar Peter Peters vertelt u over TOF: een nieuwe kankertherapie

Aod Thoear Steegputstraat 2-4, 6017 BC Thorn
17 - Mar - 2019 - 14:30 - 17 - Mar - 2019 - 18:00

Nanobioloog en universiteitshoogleraar Peter Peters (Universiteit Maastricht) is zondag 17 maart te gast in het Torna | Cultura – Café in zaal-restaurant ‘Aod Thoear’ in Thorn om te vertellen over TOF ofwel The Organoid Factory: een start-up in Maastricht die straks massaal minuscule orgaantjes (ofwel organoiden) gaat maken van gezonde en kwaadaardige cellen. Het doel is de allerbeste medicijncocktail te vinden voor de kankerpatiënt.
Aanvang: 14.30 uur. Entree: € 5,00.

Professor Peters (Hunsel) en collega’s bestuderen een volstrekt nieuwe aanpak, een wereldprimeur, die geleid heeft tot de oprichting van The Organoid Factory (TOF). Volgens Peters moet er drastisch iets veranderen, immers bij uitzaaiingen is de kans om minstens vijf jaar te overleven gewoonweg te klein. De nieuwe aanpak berust op precisiegeneeskunde, toegespitst op de individuele patiënt. De methode, beproefd op honderden mensen, is effectief gebleken. Ofschoon de praktijk met nieuw kankertherapieën weerbarstig is, is professor Peters ervan overtuigd, dat hij de goede kant opgaat.
Hij ondersteunt zijn verhaal met beelden en na afloop van zijn inleiding is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Overige gasten in het cultureel-literair Café van Torna | Cultura op 17 maart zijn de bekende Limburgse cabaretier Raymond Clement en Chris Vansen en haar band.

Voor verder info: zie www.tornacultura.nl