14 aug 2020

Op avontuur in de expositie: “OOGst”

: Gemeentemuseum Het Land van Thorn, Wijngaard 14, 6017 AG Thorn

Nu het corona virus ons dwingt om niet ver te reizen, kunnen wij de rijkdom van het lokale ontdekken. In de expositie “OOGst” ga je op avontuur in het gewone, ga je een druppel regen herontdekken, een steen, de boom op de hoek, het geluid van jouw stappen. Nú is jouw directe omgeving het einde van de wereld. Kijk met de ogen van de Spaanse kunstenares Ángeles Nieto en raak geïnspireerd.

Ontdek het paradijs van de eenvoud
Ángeles Nieto, geboren in Madrid, (1963), woont en werkt al 15 jaar in Thorn. Zij volgde de opleiding aan de Academie Beeldende Kunsten van Maastricht, haar 2e opleiding na kunstgeschiedenis aan de 'Universidad Complutense' in Madrid.

Ze is een multidisciplinair artist, gebruikt verschillende technieken en benaderingen, is kunstenares en illustrator.

Ze werkte aan internationale projecten en exposities in galerieën, musea en beurzen in Duitsland, België, Spanje en Nederland. Als illustrator werkt ze voor klanten als de Bijenkorf, NS, Philips, Orkesten van de Nederlandse Landmacht, KPN en NOB. Ook deelt ze haar kennis als gast docent in de Academie Beeldende Kunsten van Maastricht.

Haar werken zijn kleurrijk, vol met poëzie en humor, beïnvloed door haar Spaanse achtergrond. Ze creëren een wereld waar dieren en mensen vertellen over hun essenties, een persoonlijke visie over het leven en de ziel: dromen, licht, warmte en vrijheid. “Wij zijn stof van de sterren “.

 

 

Praktische info

Tijdelijke expositie van 5 september 2020 t/m 18 april 2021
Locatie: Gemeentemuseum Het Land van Thorn, Wijngaard 14, 6017 AG  Thorn
Entree: € 3,50 per persoon inclusief audiotour, museumkaart geldig

Meer informatie via: W museumhetlandvanthorn.nl E info@museumhetlandvanthorn.nl    T 0475-561380