Opening nieuwe expositie in Pop Up Galerie Nederweert

Kerkstraat 53 Nederweert
14 - Dec - 2018 - 19:30 - 3 - Feb - 2019 - 17:00

Pop Up Galerie Nederweert (PUGN) opende op vrijdag 14 december om 19.30 uur de 20e expositie in successie. Wederom een gevarieerde expositie met diverse kunstvormen. De opening is, zoals gebruikelijk, muzikaal worden begeleid. Burgemeester Henk Evers verzorgde het openingswoord.

Grote variatie en diversiteit

Wegens grote populariteit maakt het werk van Tejo Cardinaal (Weert / kunstbreien) ook tijdens de nieuwe periode nog deel uit van de expositie. Zo ook de keramiek van Doortje Groteclaes (Sterksel).

Nieuw zijn:  Betsy de Vries (Budel / schilderkunst), Wim Wilmsen (Landgraaf / beeldhouwwerk), Geer Gielen (Nederweert / collages), Tilly Kraaijvanger Weert (Weert / schilderkunst - sieraden) en Mia van Roy (Budel / keramiek).

Exposanten

Het schilderwerk van Betsy de Vries uit Budel kenmerkt zich door de weergave van haar warme karakter, ‘verwoordt’ door intens kleurgebruik, vorm en techniek. Dit zijn haar gereedschappen om een oneindige variëteit aan onderwerpen weer te geven op het schilderdoek.

De in Landgraaf wonende Nederweertenaar Wim Wilmsen heeft een passie voor het naar zijn hand zetten van stenen tot sculpturen. Gepolijste, ronde, glooiende, organische, meestal vrouwelijke lijnen zijn het resultaat van uren durend ambachtelijk werk. Wim ‘schept’ niet alleen in steen, maar ook in glas, hout, metaal en een combinatie van deze materialen.

Geer Gielen uit Nederweert geeft de natuur zoals hij deze interpreteert weer in collages. Met foto’s, tekeningen en waarneming probeert hij een kleurrijke impressie te geven van natuur en landschap. Meer monotoon van kleurgebruik zijn de muurbrieven, door sommigen ook wel artefacten genoemd. Deze spreken door wijze van totstandkoming en uiterlijke verschijning zeer tot de verbeelding.

De fascinatie voor zilver uit zich bij de Weertse Tilly Kraaijvangerin haar ‘sierraadsels’. Werken met zilver is voor haar een ontdekkingsreis. Zo ook het schilderen. Zij schildert op doek, maar ook niet mis te verstaan zijn de beschilderingen van originele designstoelen van Fritz Hansen. Wilt u een origineel object in huis, dan zijn deze stoelen een absolute must!

Keramiek en glas zijn voor Mia van Roy uit Stramproy twee materialen die zeer tot haar verbeelding spreken, en die een oneindige inspiratie betekenen. Ook de termen kleurrijk en stralend zijn typische kenmerken van haar stijl.

Cadeautip

De creatieve sieraden, tassen en meer gemaakt van ‘verzamelde schatten’ door Rineke Seegers en Mieke van Tilborg vindt u terug in de Art Shop. Ook de dichtbundels van Mine Stemkens zijn in de komende periode nog beschikbaar, evenals ander gevarieerd klein werk van diverse voormalige exposanten. Uitermate geschikt als cadeautje voor de feestdagen.

Live muziek

De muziek tijdens de opening van de a.s. expositie wordt verzorgd door twee jonge twintigers die met hun kraakheldere stemmen en pianospel populaire songs akoestisch brengen.

Opening:                             vrijdag 14 december, 19.30 uur

Adres:                                   Kerkstraat 53 Nederweert

Openingstijden:               vrijdag, zaterdag, zondag van 13.00   – 17.00 uur.

Expositieduur:                   vrijdag 14 december 2018 t/m zondag 3 februari 2019

Voor meer informatie over de exposanten en Pop Up Galerie Nederweert verwijzen we u graag naar www.popup-galerie.nl.