Gefeliciteerd!

Scholengemeenschap Sint Ursula wint in de Dutch Internet of Things (IoT) Challenge

Bergerweg 21, 6085 AS Horn

Op vrijdag 14 december 2018 stond het team van 2 gymnasium van Sint Ursula Horn, bestaande uit Rik Hendriks, Iris Jorissen, Daniel Mom en Dewi de Waal, in de finale van de Dutch IoT Challenge in Weert.  IoT staat voor Internet of Things, waarbij processen worden uitgevoerd zonder tussenkomst van mensen door apparaten informatie te laten uitwisselen via het internet.  De ‘Dutch IoT Challenge’ is een innovatieproject van Keyport 2020.

De wedstrijd vond plaats in vijf categorieën cargo, health, city, agro en algemeen. De deelnemende teams hebben door het verzamelen van stemmen en het oordeel van de vakjury de finale gehaald.  Per categorie werden er door een vakjury twee winnaars gekozen, één uit het voortgezet onderwijs en één uit het hoger onderwijs

Voor de winnaars was er een ontwikkelcheque te verdienen. Deze cheque maakt het mogelijk om de teams te koppelen aan een geschikte partner die hen helpt om het idee verder te onderzoeken en ontwikkelen.

Twee klassen (2vwo) zijn tijdens de lessen Innova van mevr. Struijlaart aan de slag gegaan en hebben 14 ideeën ingezonden. Vorige week kregen Rik, Iris, Daniel en Dewi te horen dat ze in de finale stonden, in de categorie zorg, met hun ‘auto health data’ idee. In drie schooldagen tijd hebben ze zich voorbereid voor de finale, een pitch, een PowerPoint en een teamshirt ontworpen.

Belangrijk in de pitch was het Why-How-What van hun idee, een principe dat ze tijdens de les in het vak Innova hebben leren kennen..

Het team zette een strak getimede pitch neer en kon goed antwoorden op gestelde vragen van de vakjury. Het resultaat loog er niet om: een (gedeelde) eerste plaats in de categorie zorg voor het voortgezet onderwijs.

Het team wordt nu gekoppeld aan een bedrijf waarmee het samen gaat onderzoeken hoe het zijn idee verder tot product kan ontwikkelen.De eerste stap is een uitnodiging van de Rabobank, die het team wil ondersteunen in het komende proces.

In de aanloop van de finale is het team ook al benaderd door een HBO instelling en een bedrijf die willen helpen het idee verder te ontwikkelen.

De Innovalessen zijn voor de leden van dit team daarmee voor de rest van het jaar al goed gevuld.