6 dec 2018

Schrijf nu in voor InBeeld, dé prijs voor de beeldende amateurkunst in Nederlands- en Belgisch-Limburg

Welke sporen breng jij in beeld?

Iedereen uit Nederlands- en Belgisch-Limburg die in de ‘vrije tijd’ beeldende kunst maakt, kan nu inschrijven voor de InBeeld Prijs 2019. Alle beeldende materialen en technieken, met uitzondering van film en fotografie, zijn toegestaan bij deze tweejaarlijkse wedstrijd voor de beeldende amateurkunst. Het thema van deze editie is ‘Sporen’.

Laat je creativiteit de vrije loop en schrijf je vóór 30 april 2019 in via www.hklimburg.nl/inbeeld.

 

De InBeeld Prijs is een initiatief van het Huis voor de Kunsten Limburg om niet-professionele beeldend kunstenaars te stimuleren in hun ontwikkeling en de zichtbaarheid van hun werk te vergroten. Alle ingezonden werken, mits ze voldoen aan de wedstrijdvoorwaarden, worden daarom geëxposeerd tijdens een van de regionale voorronden. Deze worden georganiseerd in samenwerking met centra voor de kunsten in Kerkrade, Maastricht, Roermond, Sittard, Tongeren, Venlo, Venray en Weert.

 

Een vakjury beoordeelt alle werken op originaliteit, zeggingskracht, verbeelding van het thema en toegepaste techniek.

Op basis hiervan worden de winnaars van de voorronden bepaald. Hun werk wordt van 29 juni t/m 28 juli 2019 tentoongesteld tijdens een finale expositie in de ECI Cultuurfabriek in Roermond. Daarbij worden ook de winnaars van de InBeeld Prijs 2019 bekendgemaakt. De hoofdprijs is een geldbedrag van 250 euro. Daarnaast is er een tweede prijs van 150 euro en een derde prijs van 100 euro. Ook is er per voorronde een publieksprijs.