Sg. St. Ursula in de finale van de Dutch loT Challenge

Bergerweg Horn

De leerlingen van 2 atheneum en gymnasium hebben bij het vak innova deelgenomen aan de Dutch IoT challenge. IoT staat voor Internet of Things, een belangrijke ontwikkeling voor onze toekomstige maatschappij. Daarbij wordt informatie uitgewisseld door het verbinden van apparaten met internet zonder tussenkomst van mensen.

Een voorbeeld is de ‘slimme’ koelkast.

Bij de Dutch IoT-challenge worden middelbare scholieren en mbo, hbo en wo- studenten uitgedaagd om na te denken over innovatieve toepassingen van IoT.

Daarbij wordt intensief samengewerkt met het bedrijfsleven uit het Keyport 2020-gebied en Limburgse onderwijs- en overheidsinstellingen.

Een vakjury heeft alle ingezonden ideeën beoordeeld en de teams hebben middels een eigen opgezette reclamecampagne stemmen kunnen verzamelen. Het team van Dewi de Waal, Daniel Mom, Rik Hendriks en Iris Jorissen uit 2 gymnasium is tot de finale doorgedrongen.

Hun idee heet ‘healthautodata’.

Het zorgt voor een werkdrukverlaging van personeel in de zorg, waardoor er meer tijd vrijkomt voor persoonlijke aandacht.

Een ICT docent van een HBO opleiding heeft Mevr. Struijlaart (de vakdocent innova en begeleidster van de finalisten) benaderd met het verzoek om de opdracht als examenopdracht te mogen gebruiken.

De week voor de finale wordt het team door professionals begeleid om tijdens de finale een spetterende pitch te geven. Onze leerlingen hopen dat ze daarmee in de prijzen vallen.

Op vrijdag 14 december is de finale in Weert.