20 okt 2020

Tentoonstelling: Machtige Maas Muze, Monster, Moeder, Moordenaar 9 oktober 2020 t/m 5 april 2021

Keulsepoort 5 5911 BX Venlo

Welkom in het Limburgs Museum!

Om ervoor te kunnen zorgen dat we je veilig kunnen ontvangen, vragen we iedereen op voorhand een tijdslot te reserveren. De e-tickets zijn beschikbaar in onze webshop. Meer weten?

 

De Maas stroomt door het Limburgs Museum.  Zes zalen dompelen je onder in beeld, licht en geluid van een grote groep kunstenaars.  Ze reflecteren op de rivier die door de Limburgers liefkozend ‘Mooder Maas’ wordt genoemd.

 

Dat levert vier gezichten op.

Zo ervaar je de Maas als muze, als inspiratiebron voor bijvoorbeeld landschapsschilders. Je ziet ook de Maas als monster, als regenrivier van 130 Limburgse kilometers die hele steden en dorpen kan overstromen. Je leert de Maas kennen als moordenaar, als een door de industrie vervuilde stroom water, vol gif en plastic. En natuurlijk voel je de Maas als moeder.

Gastcurator Servé Hermans brengt met Machtige Maas de vertelkracht van het theater naar het museum. Hermans - zelf acteur, regisseur en artistiek leider bij Toneelgroep Maastricht - verzamelde speciaal voor deze multidisciplinaire tentoonstelling een heel kunstenaarscollectief om zich heen. De internationaal vermaarde beeldende kunstenaars Claudy Jongstra en Berlinde de Bruyckere bijvoorbeeld. Maar ook filmmaker Rob Hodselmans, ontwerper Tim Scheffer, componist Kwinten Mordijck, de schrijvers Annet Bremen en Frans Pollux, videokunstenaar Arjen Klerkx, lichtontwerper Uri Rapaport en acteur Huub Stapel droegen bij aan Machtige Maas.

Met Machtige Maas sluit het Limburgs Museum aan bij het nationale themajaar Ode aan het landschap. Een jaar lang wordt de Maas vol in de schijnwerpers gezet door het museum en zijn partners: Rivierpark de Maasvallie, Limburg Marketing en Limburgs Landschap.

Gedurende de tentoonstelling, van 9 oktober 2020 tot en met 5 april 2021, organiseert het Limburgs Museum een coronabestendig randprogramma met lezingen en filmvertoningen over de Maas.

 

ALLE INFO: https://www.limburgsmuseum.nl/nl/tentoonstelling/machtige-maas/#

 

HALLO Online HALLO Magazine
HALLO Online HALLO Magazine
HALLO Online HALLO Magazine
HALLO Online HALLO Magazine