WhatsApp-borden geplaatst in gemeente Maasgouw

WhatsApp-borden geplaatst

Misschien heeft u ze al zien staan, de nieuwe WhatsApp-borden die zijn geplaatst in alle dorpen van Maasgouw. De borden staan op strategische plekken bij toegangswegen en maken inbrekers en andere overlastplegers er op attent dat er een BuurtWhatsApp-groep actief is. Maandag 9 april werd in Linne het laatste bord geplaatst.

Actieve en oplettende buurtbewoners

Burgemeester Strous: “Inwoners zijn zich steeds meer bewust van hun eigen veiligheid en van het feit dat ze hier zelf ook een rol in kunnen spelen. Dat vind ik belangrijk, want actieve en oplettende buurtbewoners zijn waardevol voor Maasgouw. Ik ben dan ook verheugd dat er nu al zo’n 2000 inwoners deelnemen aan een BuurtWhatsApp-groep”.

De heer Mooren, beheerder van WhatsApp-groep Linne, is blij met de extra aandacht voor de BuurtWhatsApp. “De BuurtWhatsApp zorgt voor een nog veiliger Linne, dus meld u aan!”

Wilt u ook deelnemen aan BuurtWhatsApp?

In Maasgouw zijn al 22 WhatsApp-groepen actief. Dit zijn buurtbewoners die samen letten op verdachte situaties in hun buurt. Via de BuurtWhatsApp-groep kunnen zij elkaar daarover razendsnel informeren.

Om deel te nemen aan een WhatsApp-groep, moet u een smartphone hebben en in een buurt wonen waar een BuurtWhatsApp-groep actief is. Meer informatie over de BuurtWhatsApp-groepen in onze gemeente vindt u op de pagina Wonen & Leven van onze website: https://www.gemeentemaasgouw.nl/