25 dec 2018ColumnsRobert Martens

Alternatief kerstverhaal

Haelen

In die tijd kondigde keizer Mark Rutten een decreet af dat alle inwoners van het rijk zich moesten laten inschrijven. Omdat Russische trollen regelmatig internet hacken stond keizer Mark Rutten niet toe dat online ingeschreven werd. Iedereen moest dus op weg om zich te laten inschrijven, ieder naar de plaats waar hij geboren was.

In Nazareth woonde Maria en Jozef. Maria was hoogzwanger. Jozef was er van overtuigd dat hij niet de vader was. Maria vertelde dat ze onbevlekt ontvangen was van een onbekende donor. Jozef wilde toch weten wie de vader was en belde daarom met een hele goede jurist uit Haelen. Die adviseerde Jozef contact op te nemen met de Stichting Donorgegevens Kunstmatige Bevruchting (SDKB). Als er een onbekende donor is dan kan daar opgevraagd worden wie de vader is. Van het SDKB vernam Jozef dat de Heilige Geest de vader was en daarmee kon hij heel goed leven.

Jozef moest met Maria naar de stad van David die Bethlehem heet om zich te laten inschrijven. Maria werd op een ezel gehesen en zo vertrokken ze naar Bethlehem. Daar aangekomen vond Jozef geen slaapplaats voor de nacht. Zelf via Air bnb kon hij niks vinden. Daarom trok hij met Maria richting het platteland. Daar stond een stal waar helder licht uit alle kieren straalde. Jozef was inmiddels wanhopig. Het was bijna nacht en hij moest een slaapplek vinden. Hij dacht we gaan de schuur kraken en dus brak hij de deur open. In de stal was het lekker warm want er branden heel veel lampen.

Wel stonden er veel planten in de schuur en hing er een rare lucht.

In de hoek van de schuur lag stro. Maria beviel in die eerste kerstnacht van een zoon die ze Harrie noemde. Ze wikkelde hem in doeken en legde hem in de kribbe bij hun ezel en de os.

In de buurt van de schuur lagen herders in het veld. Zij hadden hun schapen geteld. Daarom zaten ze nu samen wat te bier te drinken en jointjes te roken hoewel ze jonger waren dan 18 jaar. Plotseling was er een helder licht en daalde een engel neer uit de hemel.

De engel zei: “Schrik niet u heeft geen nachtmerrie door het blowen.

Ik kom u ook niet bestraffen omdat u alcohol drinkt onder de 18 jaar hoewel dat niet goed is. Ik breng u goed nieuws. Heden is geboren uw redder Christus de Heer. U zult hem vinden in een stal verderop gewikkeld in doeken” De herders zeiden kom we gaan naar de stal om het kind te aan bidden.

De herders kwamen aan bij de stal en roken een sterke wietlucht. Ze maakte de deur open en werden bijna verblind door de vele groeilampen in de stal. In de hoek stond de kribbe met daarin Harrie. “Jezus” zeiden de herders: “Wat hebben jullie veel wiet. Ach” zei Maria “Jezus is eigenlijk een mooiere naam dan Harrie”. We noemen onze eerste zoon dus Jezus. De herders vroegen of ze wat wiet mochten meenemen. Tuurlijk zeiden Jozef en Maria.

En de herders vertrokken hun zakken gevuld met wiet.

Na enkele dagen klopten enkele mannen op de deur van de stal. Maria opende de deur en zei tegen Jozef: “Hej daar zijn de wijzen uit het Oosten. Nee” zei Jozef “Het zijn geen wijzen. Het is het college van Burgemeester en Wethouders”. Namens de gemeente kwamen ze een cadeau aanbieden. Ze schrokken wel van de grote hoeveelheid hennep planten. Jozef en Maria zeiden die planten stonden er al toen wij de schuur kraakte.

 

 “Tsja” zei de burgemeester op grond van artikel 13b van de Opiumwet zal ik deze stal toch moeten sluiten omdat er teveel hennepplanten in de stal staan. Ik moet u daarom verzoeken de stal te verlaten want de komende drie maanden mag er niet in de stal gewoond worden. Jozef vond op internet nog een laste minute reis. Dus vlogen Jozef, Maria en het kindeke Jezus met Ryanair naar een all inclusive 5 sterren hotel in Egypte.

Ik wens u allen een gezellig kerstfeest en een gelukkig en gezond 2019.

Robert Martens

Robert Martens heeft ruim 25 jaar ervaring als jurist. Hij houdt zich met name bezig met arbeidsrecht, contractrecht en agrarisch recht voor particulieren en bedrijven. Hij onderscheidt zich vooral door zijn eenvoudige taalgebruik, waardoor hij ook in zijn redactionele bijdragen aan HALLO Magazine ogenschijnlijk ingewikkelde zaken heel helder maar ook met veel creativiteit uit de doeken kan doen.