Baexem viert 10 jaar fitness

Baexheimerhof Baexem
4 - Nov - 2019 - 09:30 - 4 - Nov - 2019 - 16:00

Met plezier bewegen is het credo op 4 november voor alle inwoners vanaf 50 jaar uit Baexem. Op initiatief van de KBO-seniorenvereniging St.-Joseph wordt er die dag een feestelijke bewegingsdag georganiseerd in de Baexheimerhof waaraan inwoners van 50 jaar en ouder, lid of geen lid, kostenloos kunnen meedoen.

Het is in 2019 10 jaar geleden dat met een forse financiële injectie van het Oranjefonds in de Baexheimerhof een kwaliteits-fitnessruimte werd ingericht. Sindsdien hebben de Baexemse senioren naar hartenlust kunnen fitnessen en de seniorenvereniging wil op 4 november iedereen die Abraham of Sarah heeft gezien eens laten ervaren wat gezond bewegen betekent en aan plezier oplevert.

Ook gastleden van de vereniging uit omringende dorpen die in Baexem al fitnessen, kunnen de dag gratis meebeleven.

 

Lezingen

In de ochtend zijn er twee lezingen die het belang van bewegen voor alle leeftijdscategorieën onderstrepen.

 

Om 9.45 uur spreekt fysiotherapeut Henry Honné over hoe lichamelijke gezondheid positief beïnvloedt wordt door voldoende en juiste beweging. Een aanrader om een man uit de praktijk hierover te horen praten. Om 11 uur start de tweede lezing.

Vera Gubbels, docente Dru Yoga en meditatie, benadrukt hoe evenwicht in het lichaam gecreëerd wordt door een juiste ademhaling en goede lichaamshouding, natuurlijk uiterst belangrijk voor een gezonde rug.

Workshops

Na de lunch – aangeboden door de seniorenvereniging – starten om 13.30 een 6-tal praktische workshops. Alle deelnemers kunnen zich voor een drietal hiervan aanmelden. De keuze is uit fitness, body-fit, yoga, dansen, jeu de boules of biljarten. Begeleiders zullen de werking van de apparatuur toelichten; ook is onder andere de fysiotherapeut die vragen kan beantwoorden. De dag wordt rond 16 uur afgesloten, met aansluitend een drankje.

 

Aanmelden

Aanmelden voor deze zowel leerzame als ontspannende dag kan bij Mia Smeets, Dorpstraat 50 Baexem, tel. 0475-451903, of Willy Rooswinkel, Kapittelstraat 6 Baexem, tel. 0475-451963. Opgave vóór 20 oktober. Deelnemers krijgen tijdens pauzes ook koffie en thee aangeboden. De seniorenvereniging viert op een vitale wijze feest en wil iedereen hiervan laten meegenieten.