Beroepenfeest: Ontmoet de nieuwe werknemer van de toekomst

Jo Gerrishal Achilleslaan2a Roermond

Roermond On Stage organiseert op dinsdag 17 maart een beroepenfeest voor VMBO-ers. Tijdens het beroepenfeest gaan VMBO leerlingen in gesprek met beroepsbeoefenaars over beroepen die hun aanspreken.

Roermond On Stage is voor de VMBO leerlingen van:
Connect College Echt, BC Broekhin Roermond en Swalmen/Reuver, Scholengemeenschap Sint Ursula Horn en Heythuysen, Niekée, MAVO Roermond en het CITAVERDE College Roermond

De Beroepenfeesten van VMBO On Stage worden in vele regio’s in het land gerealiseerd en wij horen daarbij! Bij een feestje horen vrienden, die van ons staan op Pagina Vrienden.
VMBO On Stage is (letterlijk) een Beroepenfeest voor VMBO leerlingen en beroepsbeoefenaren. Zij gaan met elkaar in gesprek over beroep en werkdag, en maken een afspraak voor een Werkbezoek op de Doe Dag enkele weken later.

On Stage is geen 'speeddating' maar is gericht op het opbouwen van een helpend (beroeps)netwerk. Het lukt veel leerlingen om deze relaties te onderhouden. Dit levert hen nieuwe gesprekspartners op, stageplaatsen en zelfs dienstverbanden tijdens of na de vervolgopleiding.

Voor bedrijven/beroepsbeoefenaren en matchmakers is deelname kosteloos.

De tijdsinvestering voor bedrijf/beroepsbeoefenaar is (ca. 20 uur): informatiebijeenkomst bijwonen (1,5 uur), briefing Beroepenfeest lezen (0,5 uur), Beroepenfeest (middag), afstemming met leerlingen over gemaakte afspraken (2 uur), programma Doe Dag voorbereiden (2 uur), Doe Dag (dag).

De tijdsinvestering voor een matchmaker is (ca. 8 uur): informatiebijeenkomst bijwonen (1,5 uur), briefing Beroepenfeest lezen en bedrijven op website bekijken (1,5 uur), Beroepenfeest (middag).

 

Gemeente Maasgouw

Ook de gemeente Maasgouw is één van de deelnemers. De teamleider Wijkbeheer geeft uitleg over de werkzaamheden van de buitendienst.

Meedoen en aanmelden

Heeft u een leuk beroep en wilt u met VMBO-leerlingen hierover in gesprek? Meld u dan aan. Na het Beroepenfeest gaan de leerlingen op werkbezoek bij het bedrijf waar ze een match mee hebben op het beroepenfeest.

Deze Doe Dag is op donderdag 26 maart.

Kijk voor meer informatie en om u aan te melden op www.roermondonstage.nl.