Hippisch College Limburg werkt samen voor meer goed gekwalificeerde medewerkers

Op vrijdag 6 maart 2020 werd met een druk op de knop door gedeputeerde Joost van den Akker (Economie, Onderwijs en Sport) de website van Hippisch College Limburg onthuld. De partners van het samenwerkingsverband Hippisch College Limburg hebben op Equestrian Centre de Peelbergen in Kronenberg met elkaar het glas geheven op een succesvolle samenwerking. Vanaf nu treedt de samenwerking naar buiten om haar missie, het optimaal aansluiten van het hippische onderwijs op de regionale vraag van het bedrijfsleven naar voldoende en goed gekwalificeerd personeel, te volbrengen.

 

Hippisch College Limburg is een samenwerkingsverband tussen het hippische beroepsonderwijs en het bedrijfsleven in de regio Zuidoost Nederland. De hippische sector in deze regio heeft een sterke positie en ontwikkelt zich in een hoog tempo. Door intensief samen te werken, wordt gezorgd voor voldoende personeel voor de hippische branche van de toekomst en wordt bijgedragen aan de versterking van de sector. Het is de bedoeling dat het aantal studenten in de MBO-opleiding van CITAVERDE College de komende jaren verdubbelt naar 200. Dat aantal is nodig om aan de vraag van de werkgevers te voldoen.

Door middel van arbeidsmarktrelevant onderwijs worden studenten optimaal voorbereid voor een baan in het toekomstige werkveld. Studenten werken samen met ondernemers uit de sector en krijgen de kans opdrachten voor en met het bedrijfsleven uit te voeren. Dit geeft ondernemers de kans om in contact te komen met toekomstige medewerkers. De samenwerking met het bedrijfsleven zorgt voor praktijkgericht onderwijs op maat en koppelt studenten met hun talenten aan preferente leerplekken om zo het beste uit hun eigen loopbaan in de sector te halen.

 

Wilt u ook kennis maken met Hippisch College Limburg en meer horen over deze unieke hippische samenwerking tussen onderwijs en ondernemers?

Bezoek dan onze stand op Indoor Brabant.

Of bezoek onze website: www.hippischcollegelimburg.nl.

Liever via Instagram ons volgen? Daar vindt u ons via @hippischcollegelimburg.

 

CITAVERDE voor het leven

CITAVERDE College is een onderwijsinstelling voor VMBO en MBO en volwassenenonderwijs en heeft vijf verschillende locaties in Limburg. Leerlingen met interesse in de groene sector vinden bij het CITAVERDE College een passende opleiding. Wij leveren leerlingen af die doorgaan en helpen in de ontwikkeling naar economisch en ecologisch bloeiende regio’s. CITAVERDE College loopt voorop in vakmanschap en ondernemerschap en zorgt daarmee voor een beter, mooier en leuker leven. 

Wij zetten ons in voor de thema’s gezond leven en gezonde lifestyle; geen afval (no waste); rijke dieren- en plantenwereld; vergroening van onze leefwereld in de stad en vergroening van ons buitengebied. Daarbij werkt het CITAVERDE College veel samen met regionale partners in onderwijs, maatschappelijke organisaties, overheden en de beroepspraktijk. Kijk voor meer informatie ook op www.citaverde.nl.