Zomerfestival op Kasteel Monfort

de Huysdijk Montfort.
4 - Aug - 2019 - 11:00 - 4 - Aug - 2019 - 17:00

Zondag 4 augustus vindt op kasteel Montfort voor de tweede keer het zomerfestival plaats. De kasteelpoort opent om 11.00 uur voor een gevarieerd programma voor jong en oud.

Naast bezichtiging van het kasteel, al dan niet onder begeleiding van een van de kasteelgidsen, zijn bijvoorbeeld de ridders van de Vereniging voor Levende Geschiedenis Limburg te gast.

Zij hebben hun tentenkamp opgeslagen op het noordtalud. Daar laten ze bezoekers zien hoe het leven in de middeleeuwen was.

In de noordkelder zijn prachtige roofvogels te bezichtigen, waarmee ook enkele shows op het slotplein worden gevlogen. Hier zijn ook optredens van professor Bombasticus, een middeleeuwse alchemist,

die samen met de kinderen proefjes doet en op zoek gaat naar een elixer voor het eeuwige leven.

Vanaf de eeuwenoude waterput starten rondleidingen, terwijl in de achthoekige toren kinderen heerlijk kunnen spelen met fraaie oud-hollandse spellen. In de koele Cleyne Kelre zijn mini-lezingen over de geschiedenis van het kasteel, in de Groote Kelre kunnen kinderen heerlijk knutselen, waaronder het ontwerpen van een eigen familiewapen.

 

 

Op het panoramaterras kan genoten worden van heerlijke dranken en lekker eten, maar vooral ook van de gezellige muziek van Kai en Aimee.

Ook kunnen bezoekers deelnemen aan demonstraties Zumba-dance. Kortom: een lekker gevarieerd programma.

Het zomerfestival vindt plaats van 11.00 tot 17.00 uur. De entree is € 5 voor volwassenen en € 3 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Kasteel Montfort ligt aan de Huysdijk in Montfort.