Overheid

Nederweert: Geboortebox nóg rijker gevuld met geboorteboompje

Nederweert

Sinds september 2019 ontvangen ouders van hun pasgeboren inwoner van Nederweert een geboortebox bij aangifte van hun kind.

De geboortebox is gevuld met nuttige informatie en tips voor jonge ouders, een welkomstbrief van de burgermeester en een cadeautje van het gemeentebestuur voor de baby. Met het aanbieden van de geboortebox heten we de jonge inwoner van harte welkom in onze gemeente.

Geboorteboompje

Vanaf nu is de geboortebox nog rijker gevuld. Samen met Stichting Bij-ZZZaak geven we de ouders een geboorteboompje cadeau; een bloeiend boompje waar niet alleen het gezin van kan genieten, maar waar ook de (niet-prikkende!) bijen en de vlinders plezier van hebben. Het boompje staat symbool voor het leven en de groei van het kind.

Door het geven van een boom symboliseren we de wens dat het kind opgroeit en zich ontwikkelt in een gezonde groene wereld, met uitwaaiende takken en met wortels die stevig verankerd zitten in de bodem.Het fruitboompje of sierboompje (naar eigen keuze) wordt in een pot geleverd zodat de ouders zelf een moment kunnen kiezen voor planting in de tuin. In de geboortebox zit een voucher waarmee het boompje afgehaald kan worden bij Groencentrum Nederweert.

Feestelijk momentje

Stichting Bij-ZZZaak, wethouder Voss en wethouder Dieteren hadden op 10 juni de eer om het eerste boompje aan de geboortebox toe te voegen. Een feestelijk momentje omdat we met dit gebaar onze mooie gemeente samen nóg een beetje groener maken. We wensen de jonge gezinnen alvast een goede groei en bloei!