10 nov 2021Overheid

Leudal Leeft start beweegprogramma voor 65+’ers in Leudal

Leudal

Leudal Leeft start met de pilot Positief Gezond in Leudal, een beweegprogramma van 10 weken voor 65+’ers in Leudal die (meer) willen gaan bewegen. De pilot start binnenkort in Baexem en Haelen.  

 

Drempel om te gaan bewegen is te hoog

Bewegen is van groot belang om fit en gezond ouder te worden. Toch ervaren 65+’ers vaker drempels om te gaan sporten en bewegen. Van gebrek aan vervoer en financiële middelen tot aan het niet meekunnen met het beweegniveau bij een beweegclubje.

 

Pilot Positief Gezond in Leudal

Daarom gaat Leudal Leeft aan de slag met een pilot van het project Positief Gezond in Leudal. Met behulp van de pilot helpen we ouderen op weg naar een positief gezond en gelukkig leven met de inzet van bewegen als middel. Het programma focust zich op het meer én beter laten bewegen van ouderen. Samen zorgen we ervoor dat ouderen in Leudal weer positiever, gezonder en zelfredzamer worden.

 

In tien weken positief gezonder

Gedurende 10 weken gaat beweegmakelaar Matti samen met de deelnemers op een laagdrempelige manier aan de slag met bewegen. “Het programma bestaat uit laagdrempelige activiteiten zoals bijvoorbeeld wandelen, (zit)gymnastiek en bewegen op muziek. Individueel of in groepsverband. Iedereen kan meedoen op zijn eigen niveau”, vertelt Matti. Na 10 weken gaat de beweegmakelaar samen met iedere deelnemer op zoek naar passend sport- en beweegaanbod.

 

Meer informatie of ook meedoen?

Dat kan! Er is nog plek voor een aantal deelnemers. Wil je graag meer informatie of heb je interesse? Neem dan een kijkje op https://www.leudalleeft.nl/nieuws/positief-gezond-leudal/ of neem contact op met beweegmakelaar Matti via matti@negen.nl of 06-28151793.