13 sep 2019Overheid

Maasgouw: Heb jij een idee voor de buurt?

Maasgouw

Wil je ook graag een buurtmoestuin, een speeltuin of een kunstproject in de wijk opzetten? Of heb je een ander idee voor de buurt? Dan is het nu tijd voor actie! ‘Kern met Pit’ daagt je uit om binnen een jaar deze droom te verwezenlijken.

Hoe dan?

Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Hoe kom je aan geld? Hoe regel ik een vergunning bij de gemeente? En waar vind je extra handjes? ‘Kern met Pit’ helpt jou om aan de slag te gaan. Door het hele land zijn 200 adviseurs beschikbaar die kunnen helpen.

Je krijgt dan een eigen adviseur, je kunt gratis workshops volgen en je hebt de mogelijkheid om je (online) netwerk uit te breiden. Bovendien kan er expertise vanuit een ingenieursbureau ingezet worden.

Deelname is gratis

Deelname aan ‘Kern met Pit’ is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich in september en oktober inschrijven via de website www.kernmetpit.nl. Na de inschrijving wordt er contact met je opgenomen voor aanvullende informatie. Je krijgt in december te horen of je project geselecteerd is voor ‘Kern met Pit’. Per provincie is er een maximum aantal projecten dat kan meedoen.

Op 18 januari 2020 komen alle projecten samen op de provinciale ‘Kern met Pit’-dag. Daarna ga je aan de slag om samen met je buurt het droomproject waar te maken. Lukt het om het project te verwezenlijken binnen een jaar? Dan wordt dit beloond met 1000 euro en het predicaat ‘Kern met Pit’.

Meer informatie?

‘Kern met Pit’ is een initiatief van KNHM foundation en helpt al meer dan 40 jaar burgerinitiatieven. Op de website www.kernmetpit.nl vind je meer informatie. Ook kun je voor meer uitleg contact opnemen met KNHM foundation via het telefoonnummer 026-44 55 146.