Overheid

Opening van nieuw MensOntwikkelBedrijf Leudal. Samenwerken aan de toekomst

Heythuysen / Leudal

Het MensOntwikkelBedrijf is sinds 1 april jl. gevestigd in een nieuw pand aan de Roorveld 30 in Heythuysen. Bij een nieuwe thuisbasis hoort ook een nieuw logo, dat past bij het maatschappelijke aspect. Wethouder Mart Janssen heeft onlangs het nieuwe pand en het logo onthuld.

Het MensOntwikkelBedrijf, MOB, is een maatschappelijke organisatie, die zich richt op de integratie van uitkeringsgerechtigde in de arbeidsmarkt. Wethouder Mart Janssen: “Het doel is om mensen de juiste ondersteuning te bieden bij het vinden van een baan. Dit doen we samen met het bedrijfsleven. Aan de hand van verschillende projecten en activiteiten zorgen we ervoor dat mensen met een uitkering meer kennis, ervaring en vaardigheden kunnen opdoen, zodat ze (weer) arbeidsfit worden.

Denk hierbij aan het onderhoud van banken in de kernen, onderhoud van meubilair in het bosgebied, het schoonmaken van plantsoenen  en repareren van fietsen.

Uiteraard is er de nodige begeleiding en ondersteuning van de jobcoaches en de klantregisseurs van de gemeente. Kortom : Het MensOntwikkelBedrijf Leudal verbindt de werkzoekende, de werkgever en de maatschappij met elkaar”.

 

Nieuwe locatie

Met de nieuwe locatie beschikt het MOB over een pand,  die voldoet aan haar nieuwe rol en ambities. Het nieuwe pand ligt centraal, is goed  bereikbaar met het openbaar vervoer en ligt in de buurt van de nieuwe locatie van de Buitendienst van de gemeente Leudal. Tevens biedt deze locatie de mogelijkheid om verder te groeien en verschillende activiteiten te organiseren. Hierbij kan gedacht worden aan het organiseren van taallessen voor nieuwkomers. De locatie vormt de thuishaven van waaruit andere activiteiten en werkzaamheden in de kernen plaatsvinden.

 

Nieuw logo

Sinds vorige week schittert er een nieuw logo op het pand van het MensOntwikkelBedrijf.

Het logo weerspiegelt het maatschappelijke aspect en staat symbool voor vooruitgaan en een opstap naar de toekomst.

 De kleuren zijn energiek en primair en zorgen voor een positieve en neutrale uitstraling. Samenwerken aan de toekomst!