Zaterdag 27 mei opening Bomenbos Leudal

Haelen / Midden-Limburg
27 - May - 2023 - 10:30 - 27 - May - 2023 - 12:00

Zaterdag 27 mei vindt de opening plaats van het Bomenbos Leudal. Het Bomenbos bevindt zich op het voormalig tennisterrein in Haelen. Door fusering van de tennisverenigingen van Haelen en Horn kwam dit tennisterrein leeg te liggen. De gemeente heeft het daarop laten inrichten als een educatief en informatief natuurterrein waarin bomen de hoofdrol spelen. In het Bomenbos Leudal zijn nu 90 verschillende soorten bomen te vinden afkomstig van onder meer de; Berkenfamilie, Iepenfamilie, Esdoornfamilie, Eikenfamilie, Beukenfamilie en vele anderen. Van elke familie staan er 9 verschillende bomen.

Wethouder Robert Martens: “Als gemeente Leudal zijn we verheugd dat we met het Bomenbos Leudal een mooie en groene invulling geven aan het voormalig tennisterrein in Haelen. Het bos biedt een duurzaam thuis aan talloze diersoorten en levert ook een positieve bijdrage aan onze duurzaamheidsdoelstelling evenals de luchtkwaliteit. Een mooie toevoeging voor onze gemeente waarvan ik als wethouder hoop dat huidige en toekomstige generaties hiervan mogen genieten.”

Opening
Inwoners van Leudal zijn van harte uitgenodigd om bij de opening van het Bomenbos Leudal aanwezig te zijn. Er is een programma opgezet, dit ziet er als volgt uit:

10.30 uur:    Aanvang

10.45 uur- 11:15:
- Openingswoord wethouder Robert Martens
- De heer Jeroen van den Oever van Boomkwekerij van den Oever vertelt over de boomkwekerij en duurzaam kweken van bomen;
- Uitleg over het gebruik, de geschiedenis en inrichting Bomenbos Leudal door Groenbeheerder gemeente Leudal, Marc Jacobs

11:15 uur: Onthulling informatiebord wethouder Robert Martens

11:20 uur: Feestelijk samenzijn en wandeling door het park

12:00 uur: Afronding

Locatie
Het Bomenbos Leudal ligt aan de Houtrustlaan te Haelen, op het terrein van de voormalige tennisvereniging.

Over Bomenbos Leudal
Het Bomenbos Leudal bestrijkt 6000 m2. In het midden van het terrein zijn 2 opgehoogde terreinen aangelegd waar een authentiek eikenbos en een eiken-haagbeukenbos is geplant.
Precies zoals de bossen er van oorsprong in Leudal uitzagen. Het terrein is verder ingezaaid met graszaad en diverse bloemenmengsels. Er zijn 4 natuurlijke zitbanken geplaatst en het Mens Ontwikkelbedrijf (MOB) heeft een bijenhotel gemaakt. 
Bij elke van de 90 bomen staat een informatiebordje met de Latijnse naam en Nederlandse naam van de boom en een QR-code. Via de QR code is meer informatie te lezen over elke boom.