Verhalen

Samen naar Tanzania

Ik ben Eva, 16 jaar en ik zit nu in mijn laatste jaar van de MAVO. Ik heb samen met 31 anderen leerlingen van S.G.  Sint Ursula Horn door middel van een motivatiebrief de kans gekregen om in juli 2018, 3 weken naar Tanzania te mogen om daar mee te doen aan het scholen voor scholen project van Global Exploration. In die 3 weken gaan wij 4 scholen bezoeken om daar mee te helpen bouwen/renoveren. Ook  een doel van Global Exploration is,  om jezelf in die reis te ontwikkelen en ervaringen op kunnen doen die je eenmaal thuis weer kan delen.

Ik was meteen enthousiast toen ik voor het eerst over deze reis hoorde, ook al wist ik nog niet precies wat het allemaal inhield. Hoe meer informatie ik over de organisatie en de reis kreeg, hoe enthousiaster en meer vastberaden ik werd dat ik mee wilde. 

Sinds kleins af aan heb ik al een grote interesse in de Afrikaanse cultuur. Dit komt door de mooie verhalen die mijn moeder altijd vertelt over haar reis naar Zuid Afrika die ze maakte toen ik klein was. Ik ben daarom sinds de brugklas al vastberaden om vrijwilligerswerk te doen in Afrika. Mijn plan was altijd om dit meteen na de middelbare school te doen, deze reis sluit mede daarom heel erg goed aan bij mijn droom die ik al sinds kleins af aan heb.

Toen ik jonger was, stond ik op de markt om wafels te verkopen voor War Child. Ik heb het altijd erg belangrijk gevonden om de wereld een beetje beter te maken. Ik vind het doel en de gedachten achter Global Exploration erg mooi en inspirerend. Vaak zijn organisaties er om te laten zien hoe slecht de omstandigheden zijn in bijvoorbeeld Afrika en hoe ongelukkig ze zijn.

Natuurlijk zijn de omstandigheden hier denk ik wel beter maar ik denk niet dat de mensen in ontwikkelingslanden ongelukkig maakt. Daarom vind ik het ook belangrijk dat als je op zo’n reis bent geweest vooral de positieve dingen door te vertellen aan mensen zodat er niet een verkeerd beeld word geschetst. Ik vind ook goed dat ze die reizen voor middelbaren scholieren organiseren want onze generatie word de toekomst en kan de toekomst maken. Hoe meer kennis wij hebben over de wereld hoe meer we de wereld kunnen verbeteren en dus ook de toekomst

Ik denk dat je heel veel leert van de reis, je Engels word natuurlijk beter denk ik maar vooral je wereldkennis. je komt in een hele andere cultuur terecht en je leert heel veel verschillende mensen kennen en hun wijsheden waar je zelf ook weer misschien een voorbeeld van kan nemen. Dit zijn anderen vaardigheden die je op school leert maar ik denk dat die voor mij meer waardevol zijn. Niet alleen door de 3 weken verblijf in Tanzania maar zeker ook de voorbereidingen die erbij horen zorgt er al voor dat je kennis over dit land en cultuur groter word.

Om deze droom waar te kunnen maken moet elke leerling 1800 euro aan sponsorgeld ophalen. Natuurlijk moet een deel van het bedrag naar de reis erheen en verblijf, maar er gaat zeker ook een deel naar alle 4 de scholen die we gaan bezoeken en de spullen waarmee we kunnen bouwen. Bijvoorbeeld naar de Oltepes Longido arena, dat is een basisschool met veel te weinig klaslokalen. Op dit moment zijn 400 leerlingen verdeelt over 4 klaslokalen. Dat is natuurlijk voor ons onmogelijk om voor te stellen dus daar moet verandering in komen. Het geld wat we moeten ophalen komt dus in goede handen terecht. Ik zou heel dankbaar zijn als u mij met deze grote kans zou willen helpen! elke euro telt en ik zou ook met elke euro heel dankbaar zijn. 

Als u dit nu leest en graag een steentje wilt bijdragen aan deze mooie actie, kunt u geld doneren op onderstaande rekeningnummer.  Bij een donatie van 25,00 euro en meer krijgt u een groetkaart, bij elke donatie van 100,00 euro en meer krijgt u een schitterend boek met daarin alle reizen van Global Exploration die dat jaar zijn gemaakt. En als u wilt komt uw naam in het boek. Bij een donatie van  500,00 en meer krijgt u niet alleen een mooi boek met de naam erin en als u een onderneming heeft, ook het logo in het boek en uw logo op onze groetkaart, indien gewenst uiteraard.

Wilt  u weten of mij wilt bereiken kunt u altijd even een mailtje sturen naar.
Eva Bessems: ebessems@hotmail.com>

Alvast hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om mijn verhaal te lezen.

Met vriendelijke groet,
Eva Bessems