6 mei 2022Verhalen

Zwembad ’t Ligteveld zoekt bestuursleden en vrijwilligers voor de kassa

Neer / Gemeente Leudal

Help jij mee aan nog meer spetterende herinneringen?

“Al meer dan 50 jaar zorgt Zwembad ’t Ligteveld in Neer voor spetterende herinneringen. Ieder jaar heten we  duizenden bezoekers welkom uit Neer en omstreken. ”, vertelt Johan Kooiman. ‘Inmiddels zelf al 7 jaar bestuurslid. “Fantastisch!”, zegt Johan.  “Schooljeugd die bij zomerse temperaturen na de laatste schoolbel direct naar ’t Ligteveld fietst om vervolgens lekker het water in te duiken. Jonge ouders dobberend met hun kroost in het kinderbad en de fanatieke baantjeszwemmers die op woensdagavond terecht kunnen.”

Johan is een van de vijf bestuursleden, samen met Ellen, Sanne, Geraldine en Sandra vormen zij het huidige bestuur. Met  hulp van een aardige groep vrijwilligers zorgen zij jaarlijks dat er herinneringen gemaakt kunnen worden op het zwembad. Maar om dit voort te kunnen zetten de komende jaren is er echt nog meer hulp nodig.

Met de opening van het nieuwe zwemseizoen in aantocht, zijn vooral extra handjes bij de entree welkom. Ook een bestuursfunctie (onder andere voor sponsorwerving en pr) staat open.“

Vele handen maken licht werk.

Met een glimlach vertelt Sanne: “Afgelopen weken zijn vele vrijwilligers al bezig geweest om het zwembad gereed te maken voor het nieuwe zwemseizoen, dat start op 30 april. Onder andere het zwembad schoonspuiten, lijnen in het bad schilderen, alles weer grondig schoonmaken, allerlei klusjes en nog veel meer... Net wat iemand graag doet.

Anderen zitten liever achter de kassa als we open zijn.

“Het online ticketsysteem, waar we sinds de coronatijd mee werken, werkt super fijn. Zowel voor de bezoeker als voor de mensen bij de kassa zorgt dit voor meer gemak.” 

“Die extra kassahulp is zeker nog welkom,” zegt Ellen van Roij, voorzitter van de stichting. “En al helemaal als je weet dat het zwembad vanaf 30 april tot en met begin september iedere middag & iedere woensdagavond geopend is, dat zijn veel kassadiensten.”

Hoe fijn is het dan om een pool van mensen te hebben die er samen voor zorgt dat we open kunnen!

 

“Hoogtepunten van het jaar zijn de Zwem4daagse (13-17 juni 2022) &  ‘Duik de vakantie in’ op de laatste schooldag (vrijdag 22 juli). Dan zetten we alle zeilen bij om er een super evenement van te maken. Een gezellig samen zijn met vrienden & familie, voor velen een jaarlijkse traditie. Ik krijg hier écht energie van”, straalt Ellen. “Dit doen we samen. Met een gezellige sfeer en natuurlijk een gezamenlijke BBQ voor de vrijwilligers ter afsluiting van het seizoen.”

 

Vrijwilliger worden, interesse in een bestuursfunctie (sponsor werving en pr) of gewoon eens nader kennismaken? We staan je graag te woord via 06-83789475 of neem contact op via www.ligteveld.nl