Artikel Start project Leudal Energiek

Op zondagmiddag 8 april vindt bij Lifestylecentre MicoSport, Heldensedijk 2, Roggel de aftrap van het nieuwe project ‘Kom-op-de-soep en in beweging!’ plaats. Het project wordt mede mogelijk gemaakt en gestimuleerd door de gemeente Leudal en uitgevoerd door de Stichting Naoberzorg Nederland. Het projectteam van Naoberzorg NL voert de projecten uit onder de vlag van Leudal Energiek.

Het project richt zich op alle kernen van Leudal. Leudal Energiek gaat o.a. over meer bewust bewegen en Positieve Gezondheid en wordt gecoördineerd door Synthese De gemeente kiest voor Positieve Gezondheid als kapstok waaraan allerlei concrete activiteiten kunnen worden opgehangen.

Voor de jeugd is er sinds enige tijd het project PadXpress, waarbij in samenwerking met het basisonderwijs en de kinderopvang, naschoolse activiteiten wordt georganiseerd. Voor oudere mensen wordt als eerste concrete activiteit, samen met lokale partijen, het project ‘Kom-op-de-soep en in beweging!’ opgezet.

Inmiddels zijn alle huisartsen en zorgaanbieders geinformeerd over Leudal Energiek. De visie op Positieve Gezondheid wordt door de huisartsen onderschreven. De samenwerking met de eerstelijnszorg en de informele zorg (vrijwilligerszorg) is een belangrijk speerpunt binnen Leudal Energiek.

 

Leudal Energiek sluit aan op hetgeen er al in het dorp aanwezig is. Vanuit die meerwaarde  willen we starten in die dorpen waar er voldoende mensen zijn die graag mee willen doen. In samenspraak met verschillende partners is Heythuysen het  eerste dorp dat hierin het voortouw neemt. Medio april wordt in Heythuysen gestart met ‘Kom-op-de-soep en in beweging!’ in het activiteitencentrum van PSW (Vlasstraat 25). Dus zegt het voort.

De start van Leudal Energiek zal in het bijzijn van een delegatie van de gemeente Leudal en samenwerkingspartners worden gevierd. De bijeenkomst start om 13.30 uur gevolgd door een feestelijk programma voor jong en oud. Iedereen is welkom en geïnteresseerden kunnen onder leiding van een sportarts ook deelnemen aan een leuk beweegprogramma. Verder is er ook voldoende gelegenheid om elkaar te ontmoeten en te praten met de projectgroepleden. De projectgroep staat open voor uw suggesties of ideeën.

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met de projectgroep via de website www.leudalenergiek.nl of via info@leudalenergiek.nl of bel naar 0654713443 (Karin) /0636543875 (Myrna). Wilt u deelnemen? Geef dit dan aan ons door. Graag tot ziens op 8 april!