Gesponsord door Thommassen Stucadoorsbedrijf

In gesprek met Jolle Thomassen: Vorst van VV De Kwiebusse uit Neer

Neer

In gesprek met Vorst Jolle Thommassen…..

Wie ben je?     

Mijn naam is Jolle Thommassen. Ik ben 24 jaar en woon in Neer. Sinds November vorig jaar woon ik samen met mijn vriendin, Sianne Vissers.


Wat voor werk doe je en hoe ziet je vrije tijd eruit?

Ik werk bij mijn vader in het (familie-)bedrijf:  Stucadoorsbedrijf Thommassen. Vanaf 1 januari a.s. zal ik intreden en ben ik officieel de 4de generatie die het bedrijf gaat overnemen. In mijn vrije tijd voetbal ik in het  3de van RKSVN. Verder houd ik van een gezellig potje kaarten, darten en voetbal kijken bij Café Sjaen. En samen met mijn vriendin klussen in het huis.

 

Kun je de reden aangeven waarom je ja gezegd hebt op de vraag om Vorst te worden?

Vorst worden is altijd mijn grote wens geweest! Dat is een gevoel, dat zit in je bloed, dat moet je voelen. Precies 10 jaar terug was mijn vader Vorst en ik de Jeugdvorst, iets unieks. Maar om nu de zelf DE echte Vorst te zijn is geweldig.

Hoe gaat de verkiezing in NEER in zijn werk?

Eigenlijk is dit een geheime bijeenkomst: “Het Konklaaf”! Alle leden van “de Raod van Èlf” en bestuur zijn hier bij aanwezig. Hier wordt doormiddel van een aantal stemrondes een Vorst gekozen.

 

Hoe voelde het om tot Vorst te worden gekozen?

Het moment dat eruit was dat ik dit seizoen Vorst Kwiebus was onbeschrijfelijk. Één van mijn beste vrienden zit ook bij “de Raod” en zit altijd naast me tijdens “het Konklaaf”. Hij gaf me gelijk een hand en vervolgens kwam iedereen me feliciteren. Op dat moment drong het nog niet helemaal tot me door. Maar toen ik uiteindelijk de feestmantel en Flugelsteek op had, kwamen er een paar tranen van geluk. Een moment wat ik nooit zal vergeten!

 

Hoe heb je je benoeming geheim kunnen houden?

In Neer is het Konklaaf (gelukkig) pas een week voor het uitroepen. In tegenstelling tot andere dorpen, waar de Prins zijn geheim maanden moet stilhouden. Het was een drukke week, waar toch één en ander nog geregeld moest worden. Je bent elke dag, de hele dag met dat ene moment bezig. Maar uiteindelijk is het gelukt!

 

Wat wordt er volgens jou van een Vorst verwacht?

Dat je geniet van jou vastelaovesseizoen en er met iedereen een prachtig jaar van maakt. Vorst zijn is iets unieks, iets eenmaligs wat in je leven gebeurd. Iedereen doet en ervaart dat op zijn eigen manier.

 


 

Carnaval betekent voor jou?

In Neer spreken we van “de Vastelaovendj” in plaats van Carnaval. Maar voor mij betekend het samen zijn met mensen die dat zelfde gevoel delen. Gezelligheid, praten met mensen die je normaal niet zo vaak spreekt, feesten, drinken en plezier maken.

De gewone, soms minder leuke dingen, in het leven even aan de kant zetten en genieten van deze dagen.  


 

Welke carnavalsactiviteit is voor jou het hoogtepunt?

Nu ik Vorst ben is iedere activiteit een belevenis. Maar stiekem kijk ik toch wel een beetje uit naar “de Resepsie”.

 

Hoe is jouw spreuk ontstaan?

Van kleins af aan is Vastelaovendj vieren iets wat erin zit. Vroeger was het natuurlijk verkleden en door de zaal rennen met vrienden. Op de basisschool werd ik voor de eerste keer gekozen als (school-)Vorst, samen met mijn toenmalige Vorstin Renske Boonen.

Toen ben ik nog een keer Vorst geweest van de voetbalclub en van Jong Nederland waar ik toen nog bijzat. Zoals ik al zei was ik precies 10 jaar geleden de Jeugdvorst, samen met mijn vader. En nu eindelijk mijn grote wens: Vorst zijn. Dus vandaar…:


VAN KLEINS AAF AAN… AS KWIEBUS D’RAAN!

 

Wat wens je de carnavalsvierders in de regio  toe?

Al het beste natuurlijk!

Maar vooral dat iedereen deze Vastelaovendj kan en mag vieren hoe hij of zij dat graag wil.

Met die dagen er op uit, feesten, genieten en even alles los laten.

Zo dat als we straks terug kijken op dit seizoen, iedereen kan zeggen dat het weer geslaagd was!