Midde Limburgs leedjes Festival maakt Top 22 van de Vasteloaves leedjes bekend

Midden Limburg
3 - Jan - 2020 - 20:00 - 4 - Jan - 2020 - 01:00

Top 22 van de Midde Limburgse Vastelaoves leedjes bekend:
Na 6 december, heeft een vakkundige jury de inzendingen van de halve finalisten van het Midde Limburgs Leedjes Festival beoordeeld. Er waren dit jaar 29 inzendingen uit 14 verschillende plaatsen.

Op donderdag 12 december heeft de telling plaatsgevonden en op deze zelfde dag, zijn de finalisten bekend gemaakt via de Facebookpagina van het Midde Limburgs Leedjes Festival. Een aantal inzendingen werden automatisch geplaatst, omdat er maar één inzending uit deze dorpen of steden was. De plaatsen die meer liedjes ingezonden hadden, zijn beoordeeld door een vakjury.

De beste nummers twee zijn toen ook nog toegevoegd aan de finale van het Midde Limburgs Leedjes Festival, totdat het maximum van 22 deelnemers werd bereikt. De finalisten (in alfabetische volgorde) zijn:

De finale zal gehouden worden op vrijdagavond 3 januari 2019, vanaf 20 uur, in gemeenschapshuis de Hammaeker in Neer. De organisatie is in handen van de plaatselijke vastelaoves vereniging: de Kwiebusse.


Op deze avond zal dan bepaald worden wat het “Beste Midde Limburgs Vastelaoves leedje van 2020 ” is en dus de opvolger wordt van “t Graotekoeër” uit Neer met hun liedje: “ Get Sjluukskes Langer”.