Foto-expositie Heemkunde OOS NAER. Een tijdreis van het verleden tot het heden.

De Haammaeker Hoogstraat 2 Neer.
30 - Dec - 2018 - 11:00 - 30 - Dec - 2018 - 17:00

Heemkundevereniging OOS NAER organiseert op zondag 30 december a.s.  een foto-expositie over de Engelmanstraat  en haar bewoners met als titel:

 "van Sieje Sjeng toet Pietjes Sjang"

 De expositie is geopend van 11.00 tot 17.00 uur en  vindt plaats in gemeenschapshuis "De Haammaeker", Hoogstraat 2 in Neer.  De entree bedraagt  € 2.00 per persoon.

De Engelmanstraat heeft niet alleen een toch wel aparte naam, maar was en is DE doorgaande weg door het dorp. Een straat met veel bedrijvigheid en nijverheid. 

Grote en kleine bedrijven, families  en personen hebben er geschiedenis geschreven van Neer. Grote bedrijven zoals Bouwbedrijf Gebr. Geelen en brouwerij de Lindeboom zijn er al zeer vele jaren gevestigd.

Maar ook veel kleine zelfstandigen en winkeliers zoals bakkers, smeden, kruideniers en drogist  bepaalden mede het straatbeeld. Grote families waren in de Engelmanstraat geen uitzondering en in de loop der tijd hebben ook meerder burgemeesters er hun woonhuis gehad.

Bij het zien van de meer dan 250 foto’s op de expositie zullen veel verhalen over het verleden naar boven komen. Kijkers die zich nog herinneren dat machinefabriek Op 't Root aan de Napoleonsweg, begonnen is in de Engelmanstraat als de smederij van Willem Op ’t Root.

Kijkers die zich nog herinneren dat machinefabriek Op 't Root aan de Napoleonsweg, begonnen is in de Engelmanstraat als de smederij van Willem Op ’t Root.

Mogelijke herinneringen aan Tuuëts Trui, Kloet Mina, Klase Lei, enz. enz. Maar ook markante personen uit een meer recente tijd, zoals Joep van Sjoe Koeab, Kerneel oete Kwir, Drees van Sloes Pieër, Toon van Gieërla, veldwachter Graad Mingers enz.

Al met al: meer dan voldoende reden om de expositie op 30 december in uw agenda te zetten!